“bazinga”通过精心收集,向本站投稿了9篇5月专业四级模拟题(阅读部分),下面是小编为大家整理后的5月专业四级模拟题(阅读部分),仅供大家参考借鉴,希望大家喜欢!

5月专业四级模拟题(阅读部分)

篇1:5月专业四级模拟题(阅读部分)

5月专业四级模拟题(阅读部分)

二、阅读部分(每题2分,共40分)

It was the worst tragedy in maritime (航海的) history, six times more deadly than the Titanic.

When the German cruise ship Wilhelm Gustloff was hit by torpedoes (鱼雷) fired from a Russian submarine in the final winter of World War II, more than 10,000 people - mostly women, children and old people fleeing the final Red Army push into Nazi Germany - were packed aboard. An ice storm had turned the decks into frozen sheets that sent hundreds of families sliding into the sea as the ship tilted andbegan to go down. Others desperately tried to put lifeboats down. Some who succeeded fought offthose in the water who had the strength to try to claw their way aboard. Most people froze immediately. Tll never forget the screams,“ says Christa Ntitzmann, 87, one of the 1,200 survivors. She recalls watching the ship, brightly lit, slipping into its dark grave - and into seeming nothingness, rarely mentioned for more than half a century.

Now Germanys Nobel Prize-winning author Gtinter Grass has revived the memory of the 9,000 dead, including more than 4,000 children - with his latest novel Crab Walk, published last month. The book, which will be out in English next year, doesnt dwell on the sinking; its heroine is a pregnant young woman who survives the catastrophe only to say later: ”Nobody wanted to hear about it, not here in the West (of Germany) and not at all in the East.“ The reason was obvious. As Grass put it in a recent interview with the weekly Die Woche: ”Because the crimes we Germans are responsible for were and are so dominant, we didn’t have the energy left to tell of our own sufferings.

The long silence about the sinking of the Wilhelm Gustloff was probably unavoi dable - and necessary. By unreservedly owning up to their countrys monstrous crimes in the Second World War, Germans have managed to win acceptance abroad, marginalize ( 使...不得势 ) the neo- Nazis at home and make peace with

篇2:2月份专业四级模拟题(阅读部分)

05年2月份专业四级模拟题(阅读部分)

Section ⅡReading Comprehension

Part A

Directions:

Read the following four texts. Answer the questions below each text by choosing A, B, C or D? Mark your answers on ANSWER SHEET 1?(40 points)

The story that traces life from sea to land then into the multiple niches that exist there for a great variety of living things is a fascinating one, but far too detailed for our purposes. One key point for us in that story is the emergence of the biological class of animals that are called mammals.

Mammals have a number of features that distinguish them from the reptiles from which they developed. They are warm blooded; that is, they have a system of temperature control that keeps the body at a constant temperature. Mammals have a set of teeth of different shapes that serve different functions such as cutting, gouging, and grinding. Young mammals spend their earliest days of development shielded within the mother’s body and are then born alive, rather than hatching from eggs. In addition, after birth they are nourished by milk provided by the mother’s mammary glands. The enforced association between mother and infant provides an opportunity for learning that does not exist for those kinds of creatures that are hatched from eggs long after their parents have departed from the scene. Young mammals play?something that amphibians and reptiles never do?which provides additional learning opportunities.

The foregoing list leaves little doubt that we are mammals. There are, of course, a great many kinds of mammals, most of which developed after the great extinction of dinosaurs and other reptiles about 65 million years ago that opened opportunities for the few small mammals that were already in existence. One of the groups of mammals that resulted was a biological order called Primates which includes monkeys, apes, humans, and some smaller creatures familiar only to ardent zoogoers. Primates share a number of behavioral fea

篇3:3月专业四级模拟题阅读及答案

05年3月专业四级模拟题阅读及答案

Sign has become a scientific hot button. Only in the past 20 years have specialists in language study realized that signed languages are unique - a speech of the hand. They offer a new way to probe how the brain generates and understands language, and throw new light on an old scientific controversy: whether language, complete with grammar, is something that we are born with, or whether it is a learned behavior. The current interest in sign language has roots in the pioneering work of one rebel teacher at Gallaudet University in Washington, D.C., the world’s only liberal arts university for deaf people.

When Bill Stokoe went to Gallaudet to teach English, the school enrolled him in a course in signing. But Stokoe noticed something odd: among themselves, students signed differently from his classroom teacher. Stokoe had been taught a sort of gestural code, each movement of the hands representing a word in English. At the time, American Sign Language (ASL) was thought to be no more than a form of pidgin English (混杂英语 ). But Stokoe believed the “hand talk” his students used looked richer. He wondered: Might deaf people actually have a genuine language?

And could that lan- guage be unlike any other on Earth? It was 1955, when even deaf peopie dismissed their signing as “substandard”. Stokoe’s idea was academic heresy (异端邪说 ). It is 37 years later. Stokoe - now devoting his time to writing and editing books and journals and to producing video materials on ASL and the deaf culture - is having lunch at a caf6 near the Gallaudet campus and explaining how he started a revolution. For decades educators fought his idea that signed languages are natural languages like English, French and Japanese. They assumed language must be based on speech, the modulation (调节) of sound. But sign language is based on the movement of hands, the modulation of space. “What I said,” Stokoe explains, “is that language is not mouth stuff- it’s brain stuff.”

5月专业四级模拟题(阅读部分)

篇4:英语专业四级第二套模拟题-翻译部分

英语专业四级第二套模拟题-翻译部分

PART IV TRANSLATION

1、中译英

1935年,在民族危亡的紧急关头,清华大学学生在中国共产党的领导下,同其他学校一起发动了划时代的“一二.九”运动,走上了抗日救亡的第一线。许多优秀学生在抗日战争中显出了年轻的生命,一批“一二.九”运动中的骨干,经过革命斗争的锤炼,成长为新中国各个方面的'领导人。 抗日战争时期,清华大学、北京大学、南开大学组成的西南联合大学,继承中国学生光荣的革命传统,被誉为“大后方的民主堡垒”。抗日战争胜利后,为了反对国民党反对派的独裁统治和内战政策,西南联大的师生与1945年12月,发动了声势浩大的“一二.一”运动,在全国掀起了争民主反内战的热潮。

2、英译中

He stood out splendidly above all my uncles because he did not stand out at all. That was his distinction. He was the averagest man I ever knew. you should never pick him out in a crowd. He became just another man the minute he was in one. So many people pounds of man. Good solid pounds, but just pounds. You would never remember his hair or his chin, or the shape of his ears. If he said something, you would agree with it, and, an hour later, you would be sure you had said it yourself. Sometimes I think men like that get along about the best.

They are the easiest on their houses, their wives, and their children. They are easiest on the world. They slide along without having to do any thing about it as small boys do on their breeches after they have slid on them enough to wear them down smooth. The world is all so much pine needles under them. Uncle Amos was easy on his wives and children. He had three of them , in all. Wives, I mean. I never did get the count of his children straight, there were too many assortments of myself, having to stand on my head and work my legs, or bung stones at cherry birds, to keep the attention of just one girl for a month.

篇5:英语专业四级第二套模拟题-改错部分

英语专业四级第二套模拟题-改错部分

PART II PROOFREADING & ERROR CORRECTION

The following passage contains ten errors. Each line contains a maximum of one error. In each case only one word is involved. You should proofread the passage and correct it in the following way:

When Zhou liang answered the doorbell recently, he was rather astonished to see what he had purchased on the Internet only two days before sitting on his doorstep.

“I never expected to get my books so quickly,” he told Business

(26) weekly.

Li Qiang, an employee of a Beijing-based electronics company

shared Zhous experience. He said online shopping was very good

and always offered comparatively lower prices than ordinary retailer

(27) stores.

Along with Chinas rapidly developing IT industry, online

shopping is attracting the interest of more and more people.

Wang Juntao, general manager of the Electronic Business Department

of Beijing-based Federal Software Co Ltd, said online

shopping had tremendous market potential giving Chinas large

(28) population.

In mid-March, Wangs company established an online shopping

center for Internet surfers.

More than 14,000 kinds of goods are available on the Federal

website, including computers, software, books and daily necessity.

(29).

Its online service cover 13 cities in China including Beijing,

Shanghai and Nanjing.

“We have achieved great success in the three months since we

launched the service,” he said.

Figures from the company show that by mid-June, the sales

volume of the website reached more than 2 million Yuan (US

240,000).

Daily visitors to the site surged from 10,000 in March to

30,000 in June.

With the increase in the number of Chinas Internet users,

that figure is likely to multiple,“ Wang said.

(30)

Industry experts say that because of the lack of

篇6:英语专业八级第三套模拟题(阅读部分)

英语专业八级第三套模拟题(阅读部分)

Given the lack of fit between gifted students and their schools, it is not surprising that such students often have little good to say about their school experience. In one study of 400 adul who had achieved distinction in all areas of life, researchers found that three-fifths of these individuals either did badly in school or were unhappy in school. Few MacArthur Prize fellows, winners of the MacArthur Award for creative accomplishment, had good things to say about their precollegiate schooling if they had not been placed in advanced programs.

Anecdotal ( 名人轶事 ) reports support this. Pablo Picasso, Charles Darwin, Mark Twain, Oliver Gold smith, and William Butler Yeats all disliked school. So did Winston Churchill, who almost failed out of Harrow, an elite British school. About Oliver Goldsmith, one of his teachers remarked, ”Never was so dull a boy.“ Often these children realize that they know more than their teachers, and their teachers often feel that these children are arrogant, inattentive, or unmotivated.

Some of these gifted people may have done poorly in school because their, gifts were not scholastic. Maybe we can account for Picasso in this way. But most fared poorly in school not because they lacked ability but because they found school unchallenging and consequently lost interest. Yeats described the lack of fit between his mind and school: ”Because I had found it difficult to attend to

anything less interesting than my own thoughts, I was difficult to teach.

“ As noted earlier, gifted children of all kinds tend to be strong-willed nonconformists. Nonconformity and stubbornness (and Yeatss level of arrogance and self-absorption) are like ly to lead to Conflicts with teachers.

When highly gifted students in any domain talk about what was important to the development of their abilities, they are far more likely to mention their families than their schools or teachers. A writing prodigy (神

篇7:大学英语四级阅读理解模拟题

So long as teachers fail to distinguish between teaching and learning, they will continue to undertake to do for which only children can do for themselves. Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that”reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible.“

Teaching and learning are two entirely different processes. They differ in kind and function. The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read. Teaching is also public activity: It can be seen and observed.

Learning to read involves all that each individual does not make sense of the world of printed language. Almost all of it is private, for learning is an occupation of the mind, and that process is not open to public scrutiny. If teacher and learner roles are not interchangeable, what then can be done through teaching that will aid the child in knowledge. Smith has one principal rule for all teaching instructions. ”Make learning to read easily, which means making reading a meaningful, enjoyable and frequent experience for children.“

When the roles of teacher and learner are seen for what they are, and when both teacher and learner fulfill them appropriately, then much of the pressure and feeling of failure for both is eliminated. Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the opportunity to solve the problem of learning to read by reading.

1. The problem with the reading course as mentioned in the first paragraph is that____.

A) it is one of the most difficult school courses

B) students spend endless hours in reading

C) reading tasks are assigned with little guidance

D) too much time is spent in teaching of reading

2. The teaching of reading will be successful if ____.

A) teachers can improve conditions at school for the students

B) teachers can enable students to develop their own way of reading

C) teachers can devise the most efficient system for reading

D) teachers can make their teaching activities observably

3. The word ”scrutiny"(Para.3) most probably means____.

A) inquiry B) observation C) control D) suspicion

4. According to the passage, learning to read will no longer be a difficult task when ____.

A) children become highly motivated

B) teacher and learner roles are interchangeable

C) teaching helps children in the search for knowledge

D) reading enriches children’s experience

5. The main idea of the passage is that ____.

A) teachers should do as little as possible in helping students learn to read

B) teachers should encourage students to read as widely as possible

C) reading ability is something acquired rather than taught

D) reading is more complicated than generally believed

文章大意:

本文介绍了孩子如何学会阅读。虽然老师花了大量的时间教学生阅读,但显然这是徒劳无益的,因为阅读只有通过为学生创造合适的条件,让他们自己养成有效的阅读习惯,并通过阅读本身来解决有效阅读这一问题。

答案和解析:

1. D 细节题。通过题干回到第二段找相对应的地方可以得知答案。根据短文得知,第一段里提到的阅读课存在的问题是教学生阅读花的时间太多。见文章第一段里的第2-4句:Teaching children to read is not passing reading on to them. It is certainly not endless hours spent in activities about reading. Douglas insists that “reading cannot be taught directly and schools should stop trying to do the impossible.” 根据endless hours spent in activities about reading可以判断,“大量的时间花在阅读这一活动上”,再结合Teaching children to read,可以看出阅读活动是指“教小孩阅读”而不是“小孩自己阅读”,所以答案为D。

2. B 细节题。通过题干回到文章里找相对应的地方可以得知答案。根据短文得知,如果老师能够让学生培养起自己的阅读方法,那么阅读教学就成功了。见文章第二段里的第三句: The function of teaching is to create the conditions and the climate that will make it possible for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read. 根据该句子的意思,“教阅读是否成功”在于for children to devise the most efficient system for teaching themselves to read,所以答案为B。

3. B 词义题。通过上下文可以得知答案。根据短文得知,scrutiny的意思是observation。见文章第二段里的Teaching is also public activity: It can be seen and observed.与teaching 相对应的是learning to read, 而Almost all of it(learning to read)is private, for learning is an occupation of the mind, and that processis not open to public scrutiny.因而teaching: public, can be seen/observed,那么learning to read 则是private, not open to public scrutiny, scrutiny一定与seen/observed近义,所以答案为B。

4. A 细节题。通过题干回到文章里找相对应的地方可以得知答案。根据短文得知,当学生有强烈的学习动机时,学会阅读就不再是一件难事。见文章最后一句Learning to read is made easier when teachers create an environment where children are given the opportunity to solve the problem of learning to read by reading。句中的when隐含条件,在when条件中,关键是孩子有机会“通过阅读来解决学会阅读这一问题(to solve the problem of learning to read by reading),所以答案为A。

5. C 主旨大意题。通过文章的主题句可以得知答案。根据短文得知,阅读能力是后天习得,而不是老师教会的。见文章的主题句,即para.1第一句:So long as teachers fail to distinguish between teaching and learning, they will continue to undertake to do for children that which only children can do for themselves.根据句子的意思,老师教孩子阅读,而这种做法只不过是“为孩子们做了只有他们自己才能做的事(do that which only children can do for themselves)”,所以答案为C。

篇8:英语四级阅读理解模拟题(第一套)

第二篇:

Among the more colorful characters of Leadville’s golden age were H.A.W.Tabor and his second wife, Elizabeth McCourt, better known as “Baby Doe”. Their history is fast becoming one of the legends of the Old West. Horace Austin Warner Tabor was a school teacher in Vermont. With his first wife and two children he left Vermont by covered wagon in 1855 to homestead in Kansas. Perhaps he did not find farming to his liking, or perhaps he was lured by rumors of fortunes to be made in Colorado mines. At any rate, a few years later he moved west to the small Colorado mining camp known as California Gulch, which he later renamed Leadville when he became its leading citizen. “Great deposits of lead are sure to be found here.” he said.

As it turned out, it was silver, not lead, that was to make Leadville’s fortune and wealth. Tabor knew little about mining himself, so he opened a general store, which sold everything from boots to salt, flour, and tobacco.『It was his custom to “grubstake” prospective miners, in other words, to supply them with food and supplies, or“grub”, while they looked for ore, in return for which he would get a share in the mine if one was discovered.』①He did this for a number of years, but no one that he aided ever found anything of value.

Finally one day in the year 1878, so the story goes, two miners came in and asked for “grub”. Tabor had decided to quit supplying it because he had lost too much money that way. These were persistent, however, and Tabor was too busy to argue with them. “Oh help yourself. One more time won’t make any difference,” He said and went on selling shoes and hats to other customers. The two miners took $17 worth of supplies, in return for which they gave Tabor a one-third interest in their findings. They picked a barren place on the mountain side and began to dig. After nine days they struck a rich vein of silver. Tabor bought the shares of the other two men, and so the mine belonged to him alone. This mine, known as the “Pittsburgh Mine,” made 1 300 000 for Tabor in return for his $17 investment.

Later Tabor bought the Matchless Mine on another barren hillside just outside the town for $117 000. This turned out to be even more fabulous than the Pittsburgh, yielding $35 000 worth of silver per day at one time. Leadville grew. Tabor became its first mayor, and later became lieutenant governor of the state.

1. Leadville got its name for the following reasons EXCEPT ______.

A. because Tabor became its leading citizen

B. because great deposits of lead is expected to be found there

C. because it could bring good fortune to Tabor

D. because it was renamed

2. The word “grubstake” in paragraph 2 means ______.

A. to supply miners with food and supplies

B. to open a general store

C. to do one’s contribution to the development of the mine

D. to supply miners with food and supplies and in return get a share in the mine, if one was discovered

3. Tabor made his first fortune ______.

A. by supplying two prospective miners and getting in return a one-third interest in the findings

B. because he was persuaded by the two miners to quit supplying

C. by buying the shares of the other

D. as a land speculator

4. The underlying reason for Tabor’s life career is ______.

A. purely accidental

B. based on the analysis of miner’s being very poor and their possibility of discovering profitable mining site

C. through the help from his second wife

D. he planned well and accomplished targets step by step

5. If this passage is the first part of an article ,who might be introduced in the following part?

A. Tabor’s life.

B. Tabor’s second wife, Elizabeth McCourt.

C. Other colorful characters.

D. Tabor’s other careers.

词汇与短语

1. barren adj. 贫瘠的

2. fabulous adj. 神话般的,难以置信的

3. lure vt.诱惑,引诱

4. deposit n.沉淀,储蓄

5. grubstake v.下注

长难句解析

①【解析】“It”是形式主语,真正的主语是“to”后面的句子,“while”引导时间状语从句。

【译文】他的通常做法是对来采矿的人“下注”,说得更明确一点就是泰勃供给这些人食品、用品等物品,作为回报,当他们采到矿后就会分给他一部分股份。

答案与详解

【短文大意】本文主要讲述霍塞斯・奥斯汀・沃纳・泰勃发家的故事。

1. C 细节题。因为Leadville可以为Tabor带来巨富。这一点不是Leadville得名的原因,因为在文章第二段中,讲到这一点时,提及三个原因:A.因为Tabor成为当地的居民代表人物,B.因为在Leadville有丰富的铅的储藏量。D.因为Leadville是因为Tabor重要而起的名,唯独C没有,因为到后来发现是银矿才给他带来巨富。

2. D 词汇题。第二段中grubstake的词义与D所述内容是相同的,即“供给探矿者资金,衣物,食品

以及其他物品”。(可参阅英华大辞典修订第二版64页)但此处还补充地讲,作为回报,供给者可以获得矿中资源一定份额。(见文章第二段第4行)

3. A 细节题。Tabor第一次真正发财是他为两名矿工提供资助,为此他获得他们矿资源三分之一的股份。见文章第三段4-9行内容:两名开矿者从Tabor那儿借走价值17美元的物品,作为回报,Tabor获得他们矿资源三分之一股份。于是两位开矿者在一座山旁的不毛之地开始挖掘,九天之后,发现了银的富矿,于是Tabor又将两人的股份全买下,这样,银矿属于Tabor一个人所有,这个矿就是后来著名的“匹兹堡”矿。Tabor用17美元的投资换来了130万美元的收获。

4. B 推断题。由原文可知泰勃的财产来源是有一定偶然性的,但是毕竟也是基于他开创的“grubstake”模式,因为A、D都不对,C更是没有根据,因为他还没有娶第二位夫人这一切就发生了。分析泰勃的做法,会得出B选项所示的结论。

5. B 推断题。如果本文是一篇文章的第一部分,那么在文章的第二部分将介绍谁呢?key可以从文章第一句分析出来,在Leadville的黄金年代,其多彩的特点当中,Tabor及其第二任妻子Elizabeth McCourt是值得大书特书的,接着,文章都在讲述有关H.A.W.Tabor发家致富的历史,如先买下匹兹堡矿,后又买下Matchless矿,最后成为市长,代理州长,等等,所以涉及到的全是男主人公,因此下边再讲的话,应成为女主人公即Elizabeth McCourt的天地了,她是Tabor的第二任妻子。这是顺理成章的事。

篇9:专业四级阅读备考

专业四级阅读备考

专业四级阅读备考作者:建昆离考试还有整整一个月的时间,这个月对于考试取得好成绩起着重要的作用。如何能在一个月之内取得阅读理解题型理想的成绩,各位考生需要从以下几个方面着手:

一、保持良好的心态,对自己充满信心。

考试永远都是冷漠的,但是考试选择的是心态和状态最好的考生。各位考生在准备过程中不要急躁,更不能功利。不能因为一套题的失败就导致心情的`异样,否定过去几个月的努力和坚持练习的作用;也不能因为一套题的成功就放松练习,导致最后功亏一篑。Confidence is the bridge to success.必须有自信才能扛起专四考试,特别是阅读的考验和挑战。

二、一切以真题为核心

真题最能说明出题者的出题套路和思路,所以考生一定以真题为练习核心。可以适当配以模拟题作为练习,但是一定要把真题弄懂,确保没有任何生词和难点,牢记各种题目的解题方法。

对于专四(2000C 20010)十一套真题,备考同学需要做到:

按照上课讲的方法进行练习,从而使做题方法和技巧内化;

n做题时间必须严格按照考试要求

每个题目都需要深究,包括错误原因,生词,以及文章相关背景知识

回顾以往题目,挖掘相类似的文章,总结此类文章出题者的观点、意图和套路,归纳总结真题中常出现的单词和表达

三、解决常见的考前疑问

Question 1:专四阅读部分做题时间是多长?怎样安排复习最合理?

阅读部分四篇文章解题时间为25分钟,每篇文章平均不能超过6分钟,占据过长的时间会影响后面写作部分的解答。虽然要求考生的解题速度,但是复习中仍然应该先练习正确率然后提高速度,不要一味过于追求速度,而是以理解和正确为练习方向,然后在在追求正确的同时,将速度的要求加上。

Question 2:理解整个文章基本含义,但是解题过程中仍然不确定选项?

正如我们在课上说的,在专四考试阅读理解部分,虽然对于文章整体把握至关重要,但是在解题中有一点必须要牢记,就是专四阅读理解的题目遵循两个原则。一是依次而下的顺序出题原则,二是各题专属各自区域的原则。第一个原则很好理解。主要是第二个原则,考生必须根据题目的关键词确定每个题目的出题区域,题目的答案要从该区域中寻找,这样可以帮助排除干扰项。

Question 3:专四阅读不同文章体裁到底如何解题效果最好?

专四阅读分成记叙文和议论文两种。记叙文需要通读全文,了解故事的起承转合然后解题。议论文其实是围绕一个中心展开,因此更多的是需要找到每个题目在文中的对应点解题。因此,议论文的解题方法是确定题型,抓住题干关键;浏览全文,找到关键和出题点;依次而下确定出题区域。

相信所有的考生只要充满信心,认真细致的复习上课的内容,同时将这些方法和解题过程付诸实践,一定能在专四考试中战胜挑战,获得胜利!

阅读剩余 0%
本站所有文章资讯、展示的图片素材等内容均为注册用户上传(部分报媒/平媒内容转载自网络合作媒体),仅供学习参考。 用户通过本站上传、发布的任何内容的知识产权归属用户或原始著作权人所有。如有侵犯您的版权,请联系我们反馈本站将在三个工作日内改正。