“luckydan”通过精心收集,向本站投稿了5篇雅思阅读题目类型技巧精讲,以下是小编整理后的雅思阅读题目类型技巧精讲,希望能够帮助到大家。

篇1:雅思阅读题目类型技巧精讲
雅思阅读题目类型:单项/多项选择题
1)可能让你四选一、五选二或七选三。
2)有的题考specific point,有的考main point,有的考作者的结论。
3)该题型下的几个问题的顺序与原文相应信息出现的顺序相同。
4)在文中精准定位答案的方法:
①题干的关键词/短语和选项,跟文中的匹配,有时很明显,就是完全一致的词组;有时是结构相似、部分词不同;有时看着完全不同,但意思是一样的。要锻炼看出来那些原文与题干意思一致之处。
②第二题的答案一定在第一题答案后边不远处。第二题的答案一定在第一题和第三题答案的中间。因此如果某个题不会做,先做下边的题,再通过上下题的答案缩小本题的答案位置。
③专有名词和数字能帮助快速定位。
④要掌握干扰选项的特点。
篇2:雅思阅读题目类型技巧精讲
1)给文章所有段落按顺序标上编号A、B、C……并给出一些标题,数量多于段落数。让你将标题跟段落相匹配。一个段落配一个标题。标题不可重复使用。标题有多余的。
2)每个段落/部分的 main idea 或 theme。main idea 是指作者在一个段落中想要表达的 overall fact/idea。它必须概括到足以包括该段的全部 idea。
3)该题型下的几个问题的顺序与原文相应信息出现的顺序绝不相同。
4)在文中精准定位答案的方法:
①要区分 main idea 和 supporting ideas!②每一段的主题句就是表达 main idea 的,所以可以找该段主题句。主题句位于段首的较多,但也可能在段末或段中。③有时没有明显的主题句,就得仔细体会字里行间传达的 main idea。
篇3:雅思阅读题目类型技巧精讲
1)会问你几个问题,要求用原文的词/数字来回答。题干中有词数限制。
2)该题型需要你去定位事实性的细节和信息。
3)该题型下的几个问题的顺序与原文相应信息出现的顺序相同。
4)在文中精准定位答案的方法:
对于每道题,找出题干中的所有关键词,并判断答案应该是一个什么词性的词/短语。然后扫读原文,找到题干那些关键词的同义表达,从而找到答案句,再根据这个原文答案句作答。此外,有个很有用的规律:第二题的答案一定在第一题答案后边不远处,第二题的答案一定在第一题和第三题答案的中间。以此类推。因此如果某个题不会做,先做下边的题,再通过上下题的答案缩小本题的答案位置。
雅思阅读材料:专家称时间终究会停止
The theory of time running out was devised by researchers from two Spanish universities trying to explain why the universe appeared to be spreading continuously and accelerating。“时间耗尽”理论由两名来自西班牙大学的研究者提出,他们试图解释宇宙为何不断膨胀,为何不断加速。
Observations of supernovae, or exploding stars, found the movement of light indicated they were moving faster than those nearer to the centre of the universe。之前,科学家观察超新星或恒星的爆炸之后,发现光的运动频率暗示着它们比那些靠近宇宙中心的恒星运行得更快。
But the scientists claimed the accepted theory of an opposite force to gravity, known as dark energy, was wrong, and said the reality was that the growth of the universe was slowing。但是,这两名科学家声称当前流行的“重力相反力”理论,也就是“暗能量”理论是错误的。他们还说,事实上,宇宙的增长速度在减缓。
Professor Jose Senovilla, Marc Mars and Raul Vera from the University of the Basque Country and the University of Salamanca said the deceleration of time was so gradual, it was imperceptible to humans。毕尔巴鄂市巴斯克地区大学的琼斯·瑟诺维拉教授和萨勒曼卡大学的劳尔·维拉教授说时间减速是一个逐步的过程,而且人类无法感知。
Their proposal, published in the journal Physical Review D, claimed dark energy does not exist and that time was winding down to the point when it would finally grind to a halt long after the planet ceased to exist。他们的理论发表在《物理评论(基本粒子、场论、宇宙学)》上,文章说宇宙中不存在暗能量。当地球消失后,时间也会一点点变慢,最终完全停止。
雅思阅读材料:无线网络辐射或降低男性精子活力
Working on a laptop wirelessly may hamper a man’s chances of fatherhood。
In a study, sperm placed under a laptop connected to the internet through wi-fi suffered more damage than that kept at the same temperature but away from the wireless signal。
The finding is important because previous worries about laptops causing infertility have focused on the heat generated by the machines。
In the latest study, researchers took sperm from 29 men aged 26 to 45 and placed them either under a wi-fi connected laptop or away from the computer。
The laptop then uploaded and downloaded information from the internet for four hours。
At the end of the experiment, 25 percent of the sperm under the laptop had stopped moving and 9 percent showed DNA damage。
By comparison, just 14 percent of samples kept away from the wi-fi stopped moving. And just 3 percent suffered DNA damage, the journal Fertility and Sterility reports。
The wireless connection creates electromagnetic radiation that damages semen, the scientists, from the United States and Argentina, believe。
Lead researcher Conrado Avendano, of Nascentis Medicina Reproductiva in Cordoba, said: ‘Our data suggest that the use of a laptop computer wirelessly connected to the internet and positioned near the male reproductive organs may decrease human sperm quality。
‘At present we do not know whether this effect is induced by all laptop computers connected by WiFi to the internet or what use conditions heighten this effect.’
A separate test with a laptop that was on, but not wirelessly connected, found negligible EM radiation from the machine alone。
According to the American Urological Association, nearly one in six couples in the US have trouble conceiving a baby, and about half the time the man is at the root of the problem。
While the impact of modern technology is still murky, lifestyle does matter, researchers say。
Earlier this month, a report in Fertility And Sterility showed that men who eat a diet rich in fruit and grains and low in red meat, alcohol and coffee have a better shot at getting their partner pregnant during fertility treatment。
使用接入无线网络的笔记本电脑可能会造成男性不育。
在一项研究中,放置在开通无线网络的笔记本下面的精子比放在同一温度下但远离无线信号处的精子受损程度更深。
这项发现很重要,因为之前关于笔记本电脑引起不育的矛头都指向电脑产生的热量。
在这项研究中,研究者收集了29名年龄在26到45岁之间的男子的精液,并将其分别放在连接无线网络的笔记本电脑下面和远离电脑的地方。
接着,笔记本电脑连续四个小时在网上上传下载信息。
实验结束时,放在笔记本电脑下面的精子中,有25%不再游动,另有9%DNA受损。
而远离电脑的精子中,只有14%不再游动,并且仅有3%出现DNA损伤。这项研究报告发表在《生育与不育》期刊上。
来自美国和阿根廷的科学家认为,无线网络产生的电磁辐射会损害男性精子。
阿根廷科尔多瓦生殖医学中心的负责人康拉多?埃芬达诺说:“我们的数据显示,如果把联通无线网络的笔记本放在靠近男性生殖器的地方,会损害精子质量。”
“目前尚不清楚是否所有笔记本连接无线网络时都会产生这种影响,也不清楚何种使用方法会加剧这种作用。”
在另一项实验中,研究人员还测量了开启、但没有接通无线网络的电脑辐射量,发现这时的电磁辐射几乎可以忽略不计。
美国泌尿协会统计的数字显示,有近1/6的美国夫妇不孕不育,其中一半的原因在男方。
研究人员称尽管现代科技的影响还不清楚,但是生活方式至关重要。
本月早些时候,《生育与不育》的一项报告显示,在生育治疗中,多吃水果和谷物,少吃牛羊肉,少喝酒和咖啡的男性让伴侣怀孕的机会更高。
雅思
篇4:雅思阅读题目类型技巧精讲
1)会给出一些陈述,都是事实性信息。让你根据原文判定该陈述是TRUE,是FALSE,还是NOT GIVEN。
2)需要你判断特定的信息点。
3)该题型下的几个问题的顺序与原文相应信息出现的顺序相同。
4)在文中精准定位答案的方法:
对于每道题,找出题干中的所有关键词,并判断答案应该是一个什么词性的词/短语。然后在原文中,在该题型答案的分布区中,扫读,定位题干那些关键词的同义表达,从而找到答案句。根据这个原文答案句作答。找客观的特定的信息点。找题干关键词的同义表达。第二题的答案一定在第一题答案后边不远处。以此类推。第二题的答案一定在第一题和第三题答案的中间。因此如果某个题不会做,先做下边的题,再通过上下题的答案缩小本题的答案位置。实在不会做就蒙,蒙对的概率1/3。
篇5:雅思阅读代表性8种题目类型解说
雅思阅读代表性8种题目类型解说一文向我们介绍了雅思阅读中典型的8种题型的出题方式和考点。这8类题型虽然名字大家都熟知,但是要真正掌握他们的技巧,还是需要一定努力的。
雅思阅读代表性8种题目类型解说
雅思阅读代表性8种题目类型解说为你带来在雅思阅读中具有代表性的8种类型的题目的解说。在雅思阅读中,出现过的题型应该有14、15种之多,其中经常用来考察的题型又有10种左右。今天我们介绍的是这10种当中最具代表性的8种,同学们可以在制定雅思阅读备考计划之前对这些考察题型进行了解。
雅思阅读题型一、paragraph headings(段落标题)最频繁的题型之一
一般来说有10个左右的标题选项会给出在阅读文章的后面,其中会包含一到两个段落和其标题的例子。这种题目要求考生对给出的段落在文章内容中找出与其相匹配的段落标题,虽然题目给出的标题会应用于多个段落,但是在正式的考试中,一个选项只能适用于一个段落。
雅思阅读题型二、辨别正误题型(True / false /not given)
该题型还涉及到:(not given / not mentioned)没有提到,有时还会出现下列提法accurat / inaccurat 精确/不精确;supported / contradicted 一致/不一致。 correct / incorrect 正确与不正确。辨别正误题型属于难度较大的题型。通常在阅读测试中的第三或第四部分出现。
雅思阅读题型三、回答问题(short-answer question tasks)
回答问题是根据所给文章或图表回答问题。这种题目是考察考生对信息的筛选和提取能力,比如在IELTS阅读测试中通常是用下列单词提问:. what、which、when、where、who、whose、whom、why、how 等。除了利用上述单词进行提问外,有时会在答题指引中将所提问题列出。
雅思阅读题型四、完成图表、示意图题型(table、chart or diagram completion)
这种题目就是要求考生将图标的信息补全。在雅思阅读中,会出现很多的图表和示意图,这些图表中的文字内容不多,但是问题的答案都包含在图表之中,需要考生自己去填补。
雅思阅读题型五、配对题(matching)
这种题型也是考察考生的信息筛选能力。这种题型较为普遍,配对的范围主要包括新产品的发明家、发明时间,事件和事件的发展经过,事件发生的原因和结果,文章内容中概念的解释和标志性事物及其所处的年代等等。
雅思阅读题型六、摘要(summary)、填空题型 (gapfill)
填空题通常有两种形式:一种是根据文章内容选择词或短语填空,一般是为阅读文章的缩写内容进行填空;另一种则无参考文章,只是一篇短文。第一种题型相对第二种题型较难,所花费时间较多,因为要将两篇文章进行语句、词语的比较。不过这种缩写形式对于理解所给阅读文章有所帮助。第二种形式是利用所给单词或短语进行填空。上述两种形式填空题都需要借助语法、词法知识,分析所需填空文章中相关句子的含义。
雅思阅读题型七、完成句子题型 (sentence completion tasks)
这种题目比较花时间,需要考生根据选项在文章仔细的寻找相关的信息,这也是考察考生筛选信息和提取信息的能力。题目会给出句子的一部分内容,没有给出的部分就要求考生在文章中去找,或者给你选项让你选一个。
雅思阅读题型八、多重选择题型 (maltiple-choice tasks)
IELTS阅读测试中多重选择题型与toefl测试中的多重选择题型虽然类似,但实质上差别很大。ielt阅读测试中的多重选择题型更多侧重于对文章的理解,而非强调语法、词法的运用。
以上就是雅思阅读代表性8种题目类型解说的全部内容,同学们都看懂每一种考题的出题思路和考察点了吗。对雅思阅读的各种题型进行了解是我们在进行备考时必须要做到的事情,不然的话,光是凭借整套地练习雅思阅读题而不进行同类题型的解题方法和思路的总结提升的话,是很难在规定时间内做完雅思阅读40多道题的。
雅思考试阅读模拟试题
Sleep medication linked to bizarre behaviour
New evidence has linked a commonly prescribed sleep medication with bizarre behaviours, including a case in which a woman painted her front door in her sleep.
UK and Australian health agencies have released information about 240 cases of odd occurrences, including sleepwalking, amnesia and hallucinations among people taking the drug zolpidem.
While doctors say that zolpidem can offer much-needed relief for people with sleep disorders, they caution that these newly reported cases should prompt a closer look at its possible side effects.
Zolpidem, sold under the brand names Ambien, Stilnoct and Stilnox, is widely prescribed to treat insomnia and other disorders such as sleep apnea. Various forms of the drug, made by French pharmaceutical giant Sanofi-Aventis, were prescribed 674,500 times in 2005 in the UK.
A newly published report from Australia’s Federal Health Department describes 104 cases of hallucinations and 62 cases of amnesia experienced by people taking zolpidem since marketing of the drug began there in 2000. The health department report also mentioned 16 cases of strangesleepwalking by people taking the medication.
Midnight snack
In one of these sleepwalking cases a patient woke with a paintbrush in her hand after painting the front door to her house. Another case involved a woman who gained 23 kilograms over seven months while taking zolpidem. “It was only when she was discovered in front of an open refrigerator while asleep that the problem was resolved,” according to the report.
The UK’s Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, meanwhile, has recorded 68 cases of adverse reactions to zolpidem from 2001 to 2005.
The newly reported cases in the UK and Australia add to a growing list of bizarre sleepwalking episodes linked to the drug in other countries, including reports of people sleep-driving while on the medication. In one case, a transatlantic flight had to be diverted after a passenger caused havoc after taking zolpidem.
Hypnotic effects
There is no biological pathway that has been proven to connect zolpidem with these behaviours. The drug is a benzodiazepine-like hypnotic that promotes deep sleep by interacting with brain receptors for a chemical called gamma-aminobutyric acid. While parts of the brain become less active during deep sleep, the body can still move, making sleepwalking a possibility.
The product information for prescribers advises that psychiatric adverse effects, including hallucinations, sleepwalking and nightmares, are more likely in the elderly, and treatment should be stopped if they occur.
Patient advocacy groups say they would like government health agencies and drug companies to take a closer look at the possible risks associated with sleep medicines. They stress that strange sleepwalking and sleep-driving behaviours can have risky consequences.
“When people do something in which they’re not in full control it’s always a danger,” says Vera Sharav of the New York-based Alliance for Human Research Protection, a US network that advocates responsible and ethical medical research practices.
Tried and tested
“The more reports that come out about the potential side effects of the drug, the more research needs to be done to understand if these are real side effects,” says sleep researcher Kenneth Wright at the University of Colorado in Boulder, US.
Millions of people have taken the drug without experiencing any strange side effects, points out Richard Millman at Brown Medical School, director of the Sleep Disorders Center of Lifespan Hospitals in Providence, Rhode Island, US. He says that unlike older types of sleep medications, zolpidem does not carry as great a risk of addiction.
And Wright notes that some of the reports of “sleep-driving” linked to zolpidem can be easily explained: some patients have wrongly taken the drug right before leaving work in hopes that the medicine will kick in by the time they reach home. Doctors stress that the medication should be taken just before going to bed.
The US Food & Drug Administration says it is continuing to “actively investigate” and collect information about cases linking zolpidem to unusual side effects.
The Ambien label currently lists strange behaviour as a “special concern” for people taking the drug. “It’s a possible rare adverse event,” says Sanofi-Aventis spokesperson Melissa Feltmann, adding that the strange sleepwalking behaviours “may not necessarily be caused by the drug” but instead result from an underlying disorder. She says that “the safety profile [of zolpidem] is well established”. The drug received approval in the US in 1993.
雅思考试阅读模拟试题及答案解析
Questions 1-6 Do the following statements agree with the information given in the reading passage?
In boxes 1-6 on your answer sheet write
TRUE if the statement is true according to the passage
FALSE if the statement is false according to the passage
NOT GIVEN if the information is not given in the passage
1. Ambien, Stilnoct and Stilnox are brand names of one same drug treating insomnia.
2. The woman’s obesity problem wasn’t resolved until she stopped taking zolpidem.
3. Zolpidem received approval in the UK in 2001.
4. The bizarre behaviour of a passenger after taking zolpidem resulted in the diversion of a flight bound for the other side of the Atlantic.
5. Zolpidem is the only sleep medication that doesn’t cause addiction.
6. The sleep-driving occurrence resulted from the wrong use of zolpidem by an office worker.
Question 7-9 Choose the appropriate letters A-D and Write them in boxes 7-9 on your answer sheet.
7. How many cases of bizarre behaviours are described in an official report from Australia?
A. 68
B. 104
C. 182
D. 240
8. Which of the following is NOT mentioned in the product information about zolpidem?
A. Treatment should be stopped if side effects occur.
B. Medication should be taken just before going to bed.
C. Adverse effects are more likely in the elderly.
D. Side effects include nightmares, hallucinations and sleepwalking.
9. Who claimed that the safety description of zolpidem was well established?
A. Kenneth Wright
B. Melissa Feltmann
C. Richard Millman
D. Vera Sharav
Questions 10-13 Answer the following questions with NO MORE THAN THREE WORDS each in boxes 10-13.
10. How many times was French-made zolpidem prescribed in 2005 in Britain?
11. What kind of hypnotic is zolpidem as a drug which promotes deep sleep in patients?
12. What can sleepwalking and sleep-driving behaviours cause according to patient advocacy groups?
13. What US administration says that it has been investigating the cases relating zolpidem to unusual side effects?
Answer keys and explanations:
1. True
See para.3 from the beginning: Zolpidem, sold under the brand names Ambien, Stilnoct and Stilnox, is widely prescribed to treat insomnia and other disorders such as sleep apnea.
2. False
See para.1 under the subtitle “Midnight snack”: Another case involved a woman who gained 23 kilograms over seven months while taking zolpidem. “It was only when she was discovered in front of an open refrigerator while asleep that the problem was resolved”…
3. Not Given
See para.2 under the subtitle “Midnight snack”: The UK’s Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, meanwhile, has recorded 68 cases of adverse reactions to zolpidem from 2001 to 2005. (The time the drug was approved in the UK was not mentioned.)
4. True
See para.3 under the subtitle “Midnight snack”: In one case, a transatlantic flight had to be diverted after a passenger caused havoc after taking zolpidem.
5. False
See para.2 under the subtitle “Tried and tested”: He says that unlike older types of sleep medications, zolpidem does not carry as great a risk of addiction.
6. Not Given
See para.3 under the subtitle “Tried and tested”: And Wright notes that some of the reports of “sleep-driving” linked to zolpidem can be easily explained: some patients have wrongly taken the drug right before leaving work in hopes that the medicine will kick in by the time they reach home. (No patients as office workers are mentioned in the passage.)
7. C
See para.4 from the beginning: A newly published report from Australia’s Federal Health Department describes 104 cases of hallucinations and 62 cases of amnesia experienced by people taking zolpidem since marketing of the drug began there in 2000. The health department report also mentioned 16 cases of strange sleepwalking by people taking the medication.
8. B
See the sentence in para.2 under the subtitle “Hypnotic effects” (The product information for prescribers advises that psychiatric adverse effects, including hallucinations, sleepwalking and nightmares, are more likely in the elderly, and treatment should be stopped if they occur.) and the sentence in para.3 under the subtitle “Tried and tested” (Doctors “not the product information” stress that the medication should be taken just before going to bed.)
9. B
See para.5 under the subtitle “Tried and tested”: Sanofi-Aventis spokesperson Melissa Feltmann … says that “the safety profile [of zolpidem] is well established”.
10. 674,500 (times)
See para.3 from the beginning: Various forms of the drug, made by French pharmaceutical giant Sanofi-Aventis, were prescribed 674,500 times in 2005 in the UK.
11. (a) benzodiazepine-like (hypnotic)
See para.1 under the subtitle “Hypnotic effects”: The drug is a benzodiazepine-like hypnotic (类苯二氮催眠药)that promotes deep sleep by interacting with brain receptors for a chemical called gamma-aminobutyric acid.
12. risky consequences
See para.3 under the subtitle “Hypnotic effects”: Patient advocacy groups … stress that strange sleepwalking and sleep-driving behaviours can have risky consequences.
13. Food & Drug (Administration)
See para.4 under the subtitle “Tried and tested”: The US Food & Drug Administration says it is continuing to “actively investigate” and collect information about cases linking zolpidem to unusual side effects.











