
英语阅读理解练习题
在学习、工作生活中,我们最不陌生的就是练习题了,做习题在我们的学习中占有非常重要的位置,对掌握知识、培养能力和检验学习的效果都是非常必要的,你所见过的习题是什么样的呢?下面是小编帮大家整理的英语阅读理解练习题,供大家参考借鉴,希望可以帮助到有需要的朋友。

英语阅读理解练习题 1
In my family, there are three people, which is my mother, my father and I. My mother likes cooking, and my father likes reading. We are very happy, and play together a lot. My mother always looks after me, and my father looks after me too. I love my parents!
1.How many people are there in my family ?
A One B Two C Three
2.What does my father like ? He likes ___-.
A cooking B Playing C reading
3.Who always looks after me ?______
A my father B my mother C my parents
4.Are we happy?
A Yes , I am B Yes ,were not C Yes .we are
5.Do I love my parents ?
A No, Im not B Yes ,I am C Yes ,Im not.
My sister is a pretty girl. She is active. She likes singing. Her favourite day is Thursday Because she has music on Thursday. And after school she can sing and dance with me.
6.( )My sister is active.
7.( )She likes singing.
8.( )Her favourite day is Tuesday.
9.( )She has computer on Thursday .
10.( )She sings and dance by herself.
英语阅读理解练习题 2
Fred and Jean are brother and sister. They are Americans. They are in the same school. Their school is not far from their home. Fred is in Mr Blacks class. He is thirteen. He is one of the best students in his class. Mr Black likes him. He is good at Chinese, but Mr Black is not. Jean is eleven. She is in Mrs Blacks class. Mrs Black is an English teacher. Jean is good at English, but she is not good at Chinese.
( )1. Are Fred and Jean twins?
A.Yes, they are.
B.No, they arent.
C.Yes, they are in the same class.
D.No, they are not American.
( )2. How old is Jean? She is_____________.
A. eleven B. twelve C. thirteen D. ten
( )3. Who is good at Chinese?
A. Mr Black B. Mrs Black C. Jean D. Fren
( )4. Where is Fred and Jeans school?
A.Its in China.
B.Its behind a hill.
C.Its near their home.
D.Its in English.
( )5. Which sentence is wrong?
A.Fren and Jean are in the same family.
B.Mr Black and Mrs Black are Fred and Jeans father and mother.
C.Mr Black likes Fred very much.
D.Mrs Black is Jeans English teacher.
英语阅读理解练习题 3
Man: Hello, Kate. Are you in Class One?
Woman: Yes, I am.
Man: How many students are there in your class?
Woman: There are forty-five.
Man: How many boys and girls are there in your class?
Woman: There are twenty-two boys and twenty-three girls.
( )1. The boy and Kate are in the same school.
( )2. Kate and the boy are in the same class.
( )3. There are forty-five students in Kates class.
( )4. There are fifty-five students in the boys class.
( )5. In Kates class there are twenty- three boys and twenty-two girls.
I have a good friend in my home. Its a cat. Its name is Mimi. Its white and yellow. And its very beautiful. I play with it after school. It often plays with a ball or lines. My friends, Mary and Alice come to see it, but it is behind sofas or in a box. Our families sit in a sofa and it can go there with us. In the evening, I must study at my desk, but it is on the desk, too. At that time, I put it down. Is it my good friend? Guess, please.
( )1. Mimi is the name of a .
A. boy B. girl C. cat D. bird
( )2. Who is my friend in my home?
A. Mary B. Alice C. Mimi D. My brother
( )3. Can my friends see my cat in my home?
A.Yes, they can. B. No, they cant.
C. Yes, they cant. D. No, they can.
( )4. I often play with after school.
A. a ball B. the cat C. books D. lines
( )5. and I put the cat onto the floor.
A.The cat isnt my good friend.
B. I dont play with the cat.
C. I want to go to bed.
D. I must study in the evening.
英语阅读理解练习题 4
Some cats are black. Some cats are white. Some cats are black and white. But no cats are green. I have a mother cat. She has three sons and two daughters. The mother cat loves her sons and daughters and they love their mother very much. And she looks after them.
( )1. Cats are .
A.black B. white C. black and white D. A or B or C
( )2. Cats green.
A. are B. are not C. love D. have
( )3. I have .
A.two sons B. three daughters
C. some cats D. three sons and two daughters
( )4. The sons and the daughters love very much.
A. the mother cat B. my mother C. me D. their mothers cats
( )5. Who looks after the sons and the daughters?
A.The white mother cat.
B. The black mother cat.
C. The mother cat. D. No one.
英语阅读理解练习题 5
Babies love chocolate and sometimes they also eat the paper around it. My cat enjoys a meal of good, thick paper, old letters, for example. She does not like newspapers very much Of course, the best paper comes from wood. Wood comes from trees, and trees are plants. Vegetables and fruit are plants, too, and we eat a lot of them. So can we also eat wood and paper?
Scientists say, "All food comes in some way from plants." Well, is that true? Animals eat grass and grow fat.
Then we eat their meat. Little fish eat little sea-plants, then bigger fish swim along and eat the Chickens bits of grass and give us Think for a minute. What food does not comelantsfrominpsome way?
Scientists can do wonderful things with plants. They can make food just like meat and cheese. And they can make it without the help of animals. It is very good food, too. Now they have begun to say, "We make our paperfrom wood. We can also make food from wood. The next thing is not very difficult." What is the next thing? Perhaps it is — food from paper. Scientists say, "We can turn paper into food. It will be good, cheap food, too, cheaper than meat or fish or eggs."
So please keep your old books and letters. (Dont feed [喂] your cat.) One day, they will be on your plate, if what scientists say may come true.
1. The writer asks us to keep our old books and letters because _______.
A. they are useful for reading
B. They may be used to feed cats
C. We can make food from them soon
D. we can read them at breakfast
2. From the passage (段落),we can infer(推测) that _______ do not come from plants in some way.
A. few kinds of food
B. meat and fish
C. cheese and chicken
D. wood and paper
答案及分析:
1.C.本题是细节题,答案可在倒数第一自然段找到。
2.A.文中有这样的句子“What food does not come from plants in some way?。说”明作者以为,不论是什么样的食品,几乎都来自“plants,”所以答案是A 。
英语阅读理解练习题 6
Violin prodigies (神童), I learned, have come in distinct waves from distinct regions. Most of the great performers if the late 19th and early 20th centuries were born and brought up in Russia and Eastern Europe.I asked Isaac Stern, one of the world’s greatest violinists the reason for this phenomenon. It is very clear, he told me. They were all Jews(犹太人) and Jews at the time were severely oppressed and ill treated in that part of the world. They were not allowed into the professional fields, but they were allowed to achieve excellence on a concert stage. As a result, every Jewish parent’s dream was to have a child in the music school because it was a passport to the West.
Another element in the emergence of prodigies, I found, is a society that values excellence in a certain field to nurture (培育) talent. Nowadays, the most nurturing societies seem to be in the Far East. “In Japan, a most competitive society, with stronger discipline than ours. ”says Isaac Stem, children are ready to test their limits every day in many fields, including music. When Western music came to Japan after World WarⅡ, that music not only became part of their daily lives, but it became a discipline as well. The Koreans and Chinese as we know, are just as highly motivated as the Japanese.
That’s a good thing, because even prodigies must work hard. Next to hard work,biological inheritance plays an important role in the making of a prodigy. J. S. Bach, for example, was the top of several generations of musicians, and four of his sons had significant careers in music.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.Jewish parents in Eastern Europe longed for their children to attend music school
because ______ .
A. it would allow them access to a better life in the West
B. Jewish children are born with excellent musical talent
C. they wanted their children to enter into the professional field
D. it would enable the family to get better treatment in their own country
2.Nurturing societies as mentioned in the passage refer to societies that ______ .
A. enforce strong discipline on students who want to achieve excellence
B. treasure talent and provide opportunities for its full development
C. encourage people to compete with each other
D. promise talented children high positions
3.Japan is described in the passage as a country that attaches importance to ______ .
A. all-round development.
B. the learning of Western music
C. strict training of children
D. variety in academic studies
4.Which of the following contributes to the emergence of musical prodigies according
to the passage?
A. A natural gift.
B. Extensive knowledge of music.
C. Very early training.
D. A prejudice-free society.
5.Which of the following titles best summarizes the main idea of the passage?
A. Jewish Contribution to Music.
B. Training of Musicians in the World
C. Music and Society
D. The Making of Prodigies
1.[A] 原文首段最后一句提到,所有犹太人父母的梦想就是让孩子上音乐学校,由because引导的从句解释了原因,即因为这是通往西方世界的通行证。A项为原文的同义改写,故选A。B、D在文中没有提及,原文中说进入professional field是不被允许的,故C不符合。
2.[B] nurturing societies出现在文中第2段第2句,很显然nurturing society指的.是前一句说的“重视在某一特定领域中的优异表现,能培养才能的社会”,B与原文相符。
3.[C] 日本在文中作为典型的nurturing society的例子,之后提到日本社会竞争激烈,注重规范和纪律,结合这两点可知,C正确。
4.[A] 最后一段第2句提到,遗传在天才的产生上也起很重要的作用,即天赋,故选A。其他三项在文中并未提及。
5.[D] 本文中,prodigies是一个关键词,四个选项中只有D包含了这一关键词。其他三个选项都只是文中的局部信息,不是文章主旨,均排除。
英语阅读理解练习题 7
Tom walked into a shop . It bad a sign outside : "Second-hand (旧的) clothes bought and sold . "He was carrying an old pair of trousers and asked the owner of the shop, "How much will you give me for these?" The man looked at them and then said: "Two dollars."
"What !" said Tom. "I had guessed they were worth at least five dollars." "No," said the man, "they arent worth a cent more than two dollars."
"Well," said Tom, taking two dollars out of his pocket. "Heres your money. These trousers were hanging outside your shop. The list price (标价)of them was six dollars and a half. But I thought that was too much money, so I wanted to find out how much they were really worth."
Then he walked out of the shop with the pair of trousers and disappeared before the shop owner could think of anything to say .
1. At first the owner of the shop thought that Tom __________ .
A. wanted to steal the trousers
B. wanted to sell the trousers
C. wanted to fool him
D. wanted to buy the trousers
2. The owner of the shop_______for the old trousers .
A. would give Tom two dollars
B. would pay three dollars
C. would pay five dollars
D. would give Tom six dollars and a half
3. The shop owner insisted that the trousers were worth only two dollars because ____ .
A. he wanted to sell them cheaply (低价地)
B. he wanted to buy them cheaply
C. he didnt like the trousers
D. they were old and dirty
4. In fact, the trousers _________.
A. were hanging inside the shop
B. were stolen by Tom from the shop
C. had been the shop owners
D. had been Toms
5. From the story we know that _________ cheaper than the list price.
A. the owner sold the trousers two dollars
B. Tom sold the trousers one dollar and a half
C. the owner bought the trousers three dollars
D. Tom bought the trousers four dollars and a half
答案及分析:
1.B.Tom拿着一条裤子而且问:“How much will you give me for these?店东”所以以为Tom是来卖裤子的,故答案是B。
2.A.本题是细节题,可在第一自然段的末端找到答案。
3.B.店东自然想廉价地把裤子买下来。
4.C.从短文的倒数第二段能够认识到,裤子不是Tom的而是店东的'。
5.D.裤子的标价是6.5美元,而Tom只给了店东2美元,所以答案应当是D。









