“tlop”通过精心收集,向本站投稿了5篇如何详略得当读GRE文章,以下是小编为大家整理后的如何详略得当读GRE文章,欢迎阅读与收藏。

如何详略得当读GRE文章

篇1:如何详略得当读GRE文章

如何详略得当读GRE文章?名师为你指点迷津

作为GRE考试重中之重的阅读,实在是困扰考生的一大难题。但是由于GRE阅读的文章的出题顺序往往是千变万化。所以,需要我们在做题之前把文章完整地读一遍。然而, 大多数学生的感受是:长阅读内容太多,读的时间长;短阅读句子难,比较隐晦,读完了也是云里雾里的。而且,因为考试时间紧张,势必要提高读文章的速度和质量,才能保证后面的题目可以高效解答。短阅读1-2分钟,长阅读2-3分钟,这是我们最终要达到的理想读文章的时间。那我们怎样做才能有这样质的飞跃呢?今天,让我们一起打入GRE阅读内部,全面剖析GRE阅读—详略得当读文章,正所谓“知己知彼,方能百战百胜”。

一、熟悉阅读的结构类型

GRE的阅读有一定的结构体系,可以让我们更快更准地把握文章的脉络。比如,阅读中常出现的全文论证一个观点的结构类型,可以让我们类比到我们自己的写作模式。每一个主体段都是:中心论点+论据(details+examples)的结构。那我们该如何来识别这种结构呢?要通过句子与句子间的逻辑关系。比如,像类似and, also, moreover, furthermore的词都可以表示前后两个句子是并列关系。没有逻辑词的句子,也即顺承而讲,中心观点仍然是一个。当然,对于新观点推翻旧观点和解释针对问题型的文章有其自身的特点,也算有迹可循。

二、读重点----阅读考点

文章内容的五花八门实属正常现象,掌握考点的内容,可以让我们更有侧重点地读文章。

By the time the American colonists took up arms against Great Britain in order to secure their independence, the institution of Black slavery was deeply entrenched. But the contradiction inherent in this situation was, for many, a source of constant embarrassment. “It always appeared a most iniquitous scheme to me,” Abigail Adams wrote her husband in 1774, “to fight ourselves for what we are daily robbing and plundering from those who have as good a right to freedom as we have.”在这个段落里,第二句话出现了but,所以就确定了我们要重点读but之后的句子,因为转折后永远是中心。再比如:In this respect, Wuthering Heights shares a feature of Hamlet.这个句子里我们看到了share a feature这个短语,体现出Wuthering Heights与Hamlet在this respect的相似点,所以可以预测后面应该会有关于此考点的考题。诸如此类的考点还有很多,都是需要我们在读文章的时候擦亮眼睛找出来的“宝”。

三、舍得舍得,有舍才有得

因为时间的限定,我们做不到每个句子都弄懂意思,也就是说,有些句子只是文章中的绿叶,起到陪衬的作用,是不需要我们太关注的。像阅读中常出现的例子。例子的作用都是用来支撑其前面的中心观点的,所以对于例子具体的内容不需要花太多时间搞懂它的意思,只需要知道它的目的就可以了。例子出现比较明显的是伴随着for example, for instance, take sb/sth as an example, such as等等。难点就在于能不能用火眼金睛看出这些深藏不露的例子,比如:

The condition of scholarship devoted to the history of women in photography is confounding. Recent years have witnessed the posthumous inflation of the role of the hobbyist Alice Austen into that of a pioneering documentarian while dozens of notable senior figures — Marion Palfi, whose photographs of civil-rights activities in the South served as early evidence of the need for protective legislation, to name one — received scant attention from scholars.第二句话这个长难句是不是一看就开始发愁了,但是如果我们能看出来这里面是用具体的人物的例子来支持第一句话,那我们在通读全文的时候,这个句子就可以大概浏览而过了,是不是节省了很多时间呢?

以上就是小编整理的关于GRE阅读详略得当读文章的解题方法。高效,才能创造卓越;有详有略,才可称为GRE阅读高手!

Payday lending——Shark bait

发薪日贷款:海底大冒险

The Labour Party launches an attack on payday lenders. It may be too late

工党向发薪日贷款人发难,但这可能为时已晚。

IN THE real world, shoppers are moving online. But retail politics—selling eye-catching policies to voters—still starts on the high street. On October 17th Ed Miliband, Labour's leader, announced plans to “halt the tide of payday loan firms” into Britain's shopping districts that accelerated following the economic crisis in .

现实生活中,顾客在网上购物。但是零售式竞选政治—政客当面请求公众以拉票的活动—仍然在繁华的商业大街上进行着。10月17日,工党的领导人,艾德·米利班德,宣布“限制”在英国的商业中心建立“发薪日贷款公司”的计划。自从经济危机以后,发薪日贷款公司在英国市中心发展速度加快。

Payday lenders are an obvious example of what Mr. Miliband considers irresponsible capitalism. As well as making struggling high streets even less attractive, they are accused of stiffing impoverished customers with high interest rates. Nearly a third of payday loans are taken out to cover day-to-day household bills, Labour says. Excessive borrowing is a common cause of poverty, according to the Citizens Advice Bureau, a charity.

米利班德认为发薪日贷款人是不负责的资本主义的一个典型例子。发薪日贷款人不仅使得繁华的大街的吸引力减弱,而且也受到指控利用高利率诈骗贫穷的顾客。工党宣称,大约有三分之一的发薪日贷款用来支付家庭的日常开支。慈善机构公民咨询局表明,过多的贷款是造成贫穷的普遍原因。

Mr. Miliband proposes three prongs of attack. First, a Labour government would push the Financial Conduct Authority (FCA) to introduce some sort of cap on interest rates or charges. Second, it will increase the levy that lenders currently pay to the FCA and spend it on debt counseling and supporting credit unions (non-profit mutual lenders). Third, councils will be given new powers to prevent shops being turned into payday lenders.

米利班德提出了三条应对策略。首先,工党政府可督促金融市场行为监管局对利率或费用进行限制。第二,政府将提高款权人目前向金融市场行为监管局缴纳的税收并将其用于债务咨询,支持信用合作者(非营利共同贷款人)。第三,将授予委员会新的职权以避免商店成为发薪日贷款方。

Overall, these suggestions are modest. At present the government spends £13m ($21m) per year on encouraging credit unions. Labour wants to double that figure, suggesting the new levy would be fairly light. Any new cap on interest rates is unlikely to be tight. Changing planning laws—not a new idea—would have the most effect, but most high streets have plenty of payday loan shops already. There may be little pressure to open new ones.

总的来说,这些建议都很合理。目前,政府每年支出1300英镑用于鼓励信用合作社发展。工党想增加一倍的支出,并认为新税率将会有所降低。任何利率的新规定都不会太严格。改变计划法律?—这并非是个新想法—可能会获益匪浅,但是大多数商业街已经有很多发薪日贷款店铺的存在了。开办新的发薪日贷款店铺不会承担很多压力。

Indeed, there are reasons to think that payday lending has peaked. Bank of England figures show that credit-card lending is picking up again after several years of decline. Partly thanks to government prodding, credit unions are trying to lure customers from payday lenders, spending more on advertising and speeding up their application processes. Even the Church of England wants to compete short-term lenders out of business.

确实,有理由认为发薪日贷款目前正是如日中天的时候。英格兰银行的数据显示信用卡贷款在沉寂了几年之后现在又开始复苏。部分由于政府的刺激,信用合作社设法从发薪日贷款人那里争夺顾客,加大了宣传力度并加快了他们的申请程序。甚至英国国教都想竞争短期贷款。

That will not put off Mr. Miliband. As he points out, real wages are still falling. And much like those other high-street bugbears, bookmakers and pawnbrokers, payday lenders will not disappear soon. But eventually the tide will go out—and politics will have little to do with it.

这并不会阻挡米利班德前进的脚步。他指出,工资会持续下降。和其他商业大街的顽疾一样, 出版商、当铺老板、发薪日贷款人都不会很快消失在人们的生活中。但最终潮水会退去—而政治和这关系不大。

Driving in Vietnam——Four wheels good, two wheels better

驾驶在越南:四个轮子不错,两个轮子更好

A proliferation of cars threatens to clog the country’s big cities

激增的汽车将塞满越南大城市

Cars and motorbikes are banned from the old heart of Hoi An, a pretty tourist town in central Vietnam.

会安,越南美丽的旅游城市,老城的中心禁止汽车和摩托车通行。

When the country’s newish prime minister paid a visit, he obligingly travelled on foot.

越南新任国家总理来访,他愉快地在此步行。

But as Nguyen Xuan Phuc strode manfully around, his motorcade crept along behind him.

然而阮春福在前面雄赳赳大步流星,身后却是缓缓徐行车队。

Outraged netizens disseminated photos of the incident, forcing Mr. Phuc to apologize—a rare step for a senior official in Vietnam’s authoritarian regime.

气愤的越南网民散布了该事件照片并要求他道歉——要员道歉,这在越南独裁体制下还是很罕见的。

Not many Vietnamese can afford a fleet of blacked-out saloons.

越南有能力购买纯黑色高档轿车的人群还不多。

But car-ownership in the Communist country is soaring, bringing worries about pollution and congestion.

但在这个共产主义国度里,有车一族正在飙升,引起大家对大气污染和交通拥堵的担忧。

Sales of cars, vans and lorries rose 55% by volume in , albeit from a low base; so far this year they are up another third.

,越南小车、货车和卡车的销量上涨55%,尽管基数很低;本年度截至目前,销量再度增加1/3。

Most went to Hanoi and Ho Chi Minh City, which between them house about half of Vietnam’s urban population.

汽车销量增长主要来自首都河内和胡志明市。全国近一半的城镇人口都居住在这两个城市。

Compared with its choked neighbors, Vietnam’s big cities are relatively uncongested.

越南的大城市相对没有其周边国家的城市那么拥堵。

The country’s 40m or so motorbikes terrify pedestrians, but can thunder 10-abreast along thoroughfares as well as worm down dark alleyways.

约四千万的摩托车让行人毛骨悚然,但是这些摩托车可以十辆并排轰隆疾驰在大道上,也可以缓缓在黑胡同里蠕动。

Cars, by contrast, block up the pipes.

不像汽车堵成一条长龙。

Only 9% of land in the heart of Hanoi is given over to primary and secondary roads, compared with 32% in Manhattan.

河内仅有9%的土地用以建设主要和次级道路,而迈哈顿道路占地32%。

The World Bank in calculated that if car-use were to reach even the moderate level seen in nearby Malaysia, Vietnam’s capital would grind to a complete halt.

世界银行计算,如果越南的汽车用量和邻居马来西延的中等水平的持平,越南的资产将会完全停止增长。

The government is conflicted, says Arve Hansen, an academic.

政府是矛盾的,Arve Hansen,一位学者这样评论到。

It champions the local car-assembly industry but also slaps stiff taxes on buyers, in part for fear of jams.

政府一方面支持汽车制造产业,另一方面又因为担心拥堵,征收严苛的购车税。

A suite of recent trade deals will eventually limit authorities’ power to control car-use through tariffs.

近期的一系列交易终将限制政府通过收税来控制用车的权利。

A pact with South-East Asian neighbors, which comes into full force in , could see cheap cars pour in from Thailand.

一份越南和东南亚国家的合约将在生效,意味着大量便宜的汽车从泰国涌入。

The appeal of buying a car may grow even as Vietnam’s roads clog up.

尽管越南交通拥堵,人们买车的热情却持续高涨。

The growing risk of collision with a car is making motorcycling more dangerous.

随着发生摩托车和汽车相撞风险不断增加,选择摩托车出行变得更加危险。

Motorists who know they will end up in jams prefer to do it in air-conditioned vehicles than perched on sweaty bike seats.

始终都要堵车,摩托车一族也钟情于空调汽车,不愿干坐在汗涔涔的自行车座上。

Longer travel times are also putting Vietnamese off buses, which were anyway hot and unreliable.

旅途漫长也是让人们放弃公共汽车的原因,公共汽车不仅热还不准时。

Use of Hanoi’s underfunded public buses has dropped 14% in a year.

因此河内缺乏资金的公交客车的使用率在一年降低14%。

New urban rail systems should help a little.

新建轨道有助于缓解城市交通压力。

The first of at least six metro lines is under construction in Ho Chi Minh City; two elevated railways are being built in Hanoi.

胡志明市计划建设至少六条地铁线路,目前正在建设第一条;河内正在修建两条轻轨。

But it will take years to complete these networks, and the fast-growing cities they will serve are transforming as they are built.

然而这些交通网络数年才能建完,轨道建设的同时城市却在不断转变。

Hanoi in particular is sprawling, helped along by policies that encourage local authorities to build outward, rather than up.

尤其是河内,在鼓励政府向外建设而不是向上建设的政策下,无序扩张。

City officials are making do.

市政府官员也在努力。

Bigwigs in Ho Chi Minh City talk of narrowing pavements to widen roads; Hanoi insists more and better buses are revving up.

胡志明市要员考虑缩小建设来扩宽道路,河内坚持快速发展更多更好的汽车。

In June cadres in the capital said they thought improvements in public transport would eventually allow them to ban Hanoi’s 5m motorbikes from the heart of the city.

六月,国家干部称他们考虑改善公共交通,最终可以限制河内市中心的5百万摩托车。

It would be better to ban cars.

篇2:详略结合有效读GRE阅读文章

“详读”新GRE阅读主题句

从宏观上来分析,新GRE阅读文章可能包罗万象、支离破碎,但都会贯穿一个思想,一条主线,作者往往通过一句话或两句话阐述其内容和关注的焦点,我们称其为文章的核心,也可以称之为TS(主题句),TS对于从宏观角度把握整篇文章的结构以及领会文章的逻辑框架作用很大,抓住TS也就找到了文章的行文脉络。

阅读文章每段的首句和末句一定也要仔细看,一般都会从某种程度上表征全文的核心,尤其适用于自然科学类文章。

“详读”新GRE阅读逻辑关系词

新GRE阅读,我们更重要的是把握文章逻辑结构,包括段与段之间的关系、甚至句与句之间的关系。阅读文章中的转折、对比及强调词的前后往往阐述的内容或是对比,或是对立,或是让步,或是强调,经常会成为出题点。我们对于这些词汇要时刻小心,做好标记,有助于理清句子的逻辑结构。

“略读”新GRE阅读补充信息

新GRE阅读对核心及逻辑题比重的增加,更要求考生在有限的时间内合理安排时间,重点关注的是句子的主干成分,及“主、谓、宾”。

如何详略得当读GRE文章在新GRE阅读理解中可以略读插入成分,如逗号后紧跟which、who、介词、动名词,或两个逗号间是对人名、地名及书名的补充说明。那从第一个逗号开始到后面最临近的标点符号(逗号或句号)间是插入成分,我们可先忽略不读。在该处做标记,以便定位时返回阅读,

读的过程中,应该注意的问题:

(1) General Understanding:

主要是解决两个问题:

A. Main Idea or Point

B. Logical Development or Organization

(2) Specific Understanding:

主要是解决两个问题:

A. Specific Details

B. Logical Details(细节中最为重要的东西,也是最需要我们在读文章时思考和掌握的细节)

(3) Evaluating:

主要是解决三个问题:

A. Implication

B. Further application

C. Tone / attitude

不管是在新GRE阅读考试还是在旧GRE阅读里面,要想做对题目首先要对文章内容了解清楚,否则我们如何把握要点。希望上面三个新GRE逻辑阅读方法能帮助大家解决逻辑阅读问题,希望考生们取得满意成绩。

篇3:托福阅读时间不够因为你没做到详略得当

托福阅读时间不够 因为你没做到详略得当

现行的新托福考试依然重视对阅读能力的考查,并且,托福考试不仅有单独的新托福阅读理解测试,而且在口语以及写作方面的测试中也明显的对阅读能力提出了要求。按照ETS的官方说明,新托福阅读中的文章都是科普文章,结构特征和内容特征是比较明显的,所以在笔记中需要记录的内容也是可以相对明确的。

1.单词:想要做好托福阅读,背托福单词是最基础的。这个就是需要学员自己完成任务。但是尤为重要的一点是,托福考试中,对单词的考查不仅仅是背过单词含义就可以,更重要的是要学会应用,学会在文章中理解使用单词。

句子:同中文的一句一句短小的句子不同,英文中的句子多是长句,有时候一个句子就是一段。而且英文的句子多是主从复合句,以中式的思维逻辑来学习会很不习惯,不能适应句子的2.语序。这就需要托福考生在平时的训练中多读多看,扩大泛读。

3.段落:托福阅读的文章大多都是学术性比较强的文章,在学习中,会应用到TS+D和TS+D的变形方式的做题方法。具体TS+D是什么,应该怎么用,在这里,姜老师给我们留了一个悬念,“关于TS+D会在托福强化班的课程中讲到,想要知道怎么用来上强化班就知道啦。”

4. 篇章:像托福的题型之一--小结题,就会用到对全篇的把握和理解。掌握对于全文的思维路线做这类题就会比较容易了。对于全文的拐角,转弯处把握好了,全文的意思也就差不多了。做题的时候还有注意对细节的把握。

有的学生会觉得托福阅读的题量很大,时间不够用,做不完题。“其实这是因为学生在做题的时候没有做到详略得当。把握好精读和泛读的区别,找准需要精读的地方,做起题来会又快又准。”

在新托福阅读中进行快速笔记是有效地把握文章结构,记录重要信息的手段,此外,掌握快速笔记的方法,养成“边读边记”的习惯,会让研究效率大大提高。从这个角度来看,同学们更应该以托福考试为契机,培养自己这种良好的阅读习惯,从而在学习和研究中达到事半功倍的效果。

如何划分托福阅读中的层次

分析托福阅读层次对于理解托福阅读非常重要,下面就为大家分析托福阅读关系,文章中有很多能够表现出主题的句子,首先要将他们进行了解,然后在进行分析,这样就可以取得理想的托福阅读理解效果。

对于多数人来说,可能“读文章各段首句,然后看题目,再找文章内相应部分做题”的托福阅读做题顺序会比较合适,读各段首句可以粗略掌握文章大意和结构,做题再看内容再做能大大降低“工作量”,但是这种做法不利于对全文的消化吸收,从而不利于做总结题,也可能会遗漏文章内的一些细节而导致做错细节题。而新托福目前反馈大都是顺序出题的,所以建议练习时就尽量往“读一段做相应题目,再读一段再做相应题目”这一顺序去靠拢,可以对文章有全面的把握,虽然总量上还是要读完全文,但是对大脑的短期记忆的负担要比通读全文再做题目小很多。

在新托福阅读中,甚至可以扩展到ETS所有考试的阅读题目中,如果要用一个词来概括的话,那就是paraphrase,意译。无论是题干还是正确选项,大都能在原文中找出一句话来与之相对应。即题目是原文的意译。这种意译是通过同义词来完成的。即题干中多用近义词来对原文中的句子进行替换,来达到提出问题或者提出正确答案的意思。准确把握意译,是多数题目中准确在原文中定位信息、或者在迷惑选项中选出正确的那个,都有着重要的作用。

托福阅读层次分析中,关于先看题目还是先看文章的问题。也就是做题时间安排的问题。由于对问题的回答建立在了熟悉全文的基础上,每个问题又有足够的时间返回全文,每个选项都一一进行斟酌。

分析托福阅读层次,首先要知道托福阅读文段一般都依照老美的思路来成文,首段、尾段、首句、尾句以及过渡段(句)很重要,只要是依据美国人的阅读思路来安排托福阅读做题顺序,那托福阅读就不会像你想象的那样难以拿分。

托福阅读真题训练1

Plants are subject to attack and infection by a remarkable variety of symbiotic species and have evolved a diverse array of mechanisms designed to frustrate the potential colonists. These can be divided into preformed or passive defense mechanisms and inducible or active systems. Passive plant defense comprises physical and chemical barriers that prevent entry of pathogens, such as bacteria, or render tissues unpalatable or toxic to the invader. The external surfaces of plants, in addition to being covered by an epidermis and a waxy cuticle, often carry spiky hairs known as trichomes, which either prevent feeding by insects or may even puncture and kill insect larvae. Other trichomes are sticky and glandular and effectively trap and immobilize insects.

If the physical barriers of the plant are breached, then preformed chemicals may inhibit or kill the intruder, and plant tissues contain a diverse array of toxic or potentially toxic substances, such as resins, tannins, glycosides, and alkaloids, many of which are highly effective deterrents to insects that feed on plants. The success of the Colorado beetle in infesting potatoes, for example, seems to be correlated with its high tolerance to alkaloids that normally repel potential pests. Other possible chemical defenses, while not directly toxic to the parasite, may inhibit some essential step in the establishment of a parasitic relationship. For example, glycoproteins in plant cell walls may inactivate enzymes that degrade cell walls. These enzymes are often produced by bacteria and fungi.

Active plant defense mechanisms are comparable to the immune system of vertebrate animals, although the cellular and molecular bases are fundamentally different. Both, however, are triggered in reaction to intrusion, implying that the host has some means of recognizing the presence of a foreign organism. The most dramatic example of an inducible plant defense reaction is the hypersensitive response. In the hypersensitive response, cells undergo rapid necrosis — that is, they become diseased and die — after being penetrated by a parasite; the parasite itself subsequently ceases to grow and is therefore restricted to one or a few cells around the entry site. Several theories have been put forward to explain the basis of hypersensitive resistance.

1. What does the passage mainly discuss?

(A) The success of parasites in resisting plant defense mechanisms

(B) Theories on active plant defense mechanisms

(C) How plant defense mechanisms function

(D) How the immune system of animals and the defense mechanisms of plants differ

2. The phrase subject to in line 1 is closest in meaning to

(A) susceptible to

(B) classified by

(C) attractive to

(D) strengthened by

3. The word puncture in line 8 is closest in meaning to

(A) pierce

(B) pinch

(C) surround

(D) cover .

4. The word which in line 12 refers to

(A) tissues

(B) substances

(C) barriers

(D) insects

5. Which of the following substances does the author mention as NOT necessarily being toxic to

the Colorado beetle?

(A) resins

(B) tannins

(C) glycosides

(D) alkaloids

6. Why does the author mention glycoproteins in line 17?

(A) to compare plant defense mechanisms to the immune system of animals

(B) to introduce the discussion of active defense mechanisms in plants

(C) to illustrate how chemicals function in plant defense

(D) to emphasize the importance of physical barriers in plant defense

7. The word dramatic in line 23 could best be replaced by

(A) striking

(B) accurate

(C) consistent

(D) appealing

8. Where in the passage does the author describe an active plant-defense reaction?

(A) Lines 1-3

(B) Lines 4-6

(C) Lines 13-15

(D) Lines 24-27

9. The passage most probably continues with a discussion of theories on

(A) the basis of passive plant defense

(B) how chemicals inhibit a parasitic relationship.

(C) how plants produce toxic chemicals

(D) the principles of the hypersensitive response.

托福阅读真题训练2

Among the species of seabirds that use the windswept cliffs of the Atlantic coast of Canada in the summer to mate, lay eggs, and rear their young are common murres, Atlantic puffins, black-legged kittiwakes, and northern gannets. Of all the birds on these cliffs, the black-legged kittiwake gull is the best suited for nesting on narrow ledges. Although its nesting habits are similar to those of gulls that nest on flat ground, there are a number of important differences related to the cliff-nesting habit.

The advantage of nesting on cliffs is the immunity it gives from foxes, which cannot scale the sheer rocks, and from ravens and other species of gulls, which have difficulty in landing on narrow ledges to steal eggs. This immunity has been followed by a relaxation of the defenses, and kittiwakes do not react to predators nearly as fiercely as do ground-nesting gulls. A colony of Bonaparte's gulls responds to the appearance of a predatory herring gull by flying up as a group with a clamor of alarm calls, followed by concerted mobbing, but kittiwakes simply ignore herring gulls, since they pose little threat to nests on cliffs. Neither do kittiwakes attempt to conceal their nest. Most gulls keep the nest area clear of droppings, and remove empty eggshells after the chicks have hatched, so that the location of the nest is not given away. Kittiwakes defecate over the edge of the nest, which keeps it clean, but this practice, as well as their tendency to leave the nest littered with eggshells, makes its location very conspicuous.

On the other hand, nesting on a narrow ledge has its own peculiar problems, and kittiwake behavior has become adapted to overcome them. The female kittiwake sits when mating, whereas other gulls stand, so the pair will not overbalance and fall off the ledge. The nest is a deep cup, made of mud or seaweed, to hold the eggs safely, compared with the shallow scrape of other gulls, and the chicks are remarkably immobile until fully grown. They do not run from their nests when approached, and if they should come near to the cliff edge, they instinctively turn back.

1. What aspect of the kittiwake gull does the passage mainly discuss?

(A) Its defensive behavior

(B) It interactions with other gull species

(C) Its nesting habits

(D) Its physical difference from other gull species

2. The word rear in line 2 is closest in meaning to

(A) visit

(B) watch

(C) reverse

(D) raise

3. The word scale in line 8 is closest in meaning to

(A) climb

(B) avoid

(C) approach

(D) measure

4. The word immunity in line 9 is closest in meaning to

(A) distance

(B) transition

(C) protection

(D) reminder

5. Why is it difficult for ravens to steal the kittiwakes' eggs?

(A) The kittiwakes can see the ravens approaching the nest.

(B) The ravens cannot land on the narrow ledges where kittiwakes nest.

(C) The kittiwakes' eggs are too big for the ravens to carry.

(D) The female kittiwakes rarely leave the nest.

6. The author mentions that eggshells litter around the nests of kittiwakes in order to

(A) demonstrate that kittiwakes are not concerned about predators

(B) prove how busy kittiwakes are in caring for their offspring

(C) show a similarity to other types of gulls

(D) illustrate kittiwakes' lack of concern for their chicks

7. According to the passage , it can be inferred that which of the following birds conceal their

nest?

(A) Bonaparte's gulls

(B) Atlantic puffins

(C) Kittiwake gulls

(D) Northern gannets

8. The word it in line 17 refers to

(A) location

(B) edge

(C) nest

(D) practice

9. The word conspicuous in line 18 is closest in meaning to

(A) disordered

(B) suspicious

(C) noticeable

(D) appealing

10. The phrase On the other hand in line 19 is closest in meaning to

(A) therefore

(B) however

(C) for example

(D) by no means

托福阅读时间不够 因为你没做到详略得当

篇4:gre考试阅读文章如何读

gre考试阅读文章如何读

gre阅读考试对同学们的gre阅读理解力和阅读速度提出了更高的要求,文章的选材更加广泛,因此大家必须要增加阅读量,多掌握一些gre阅读方法,这样才能快速的理解文章主旨,快速答题。

在新gre考试中,同学们要将略读和精读结合好,同学们要把握好,文章的哪些内容是重点,需要精读,哪些文章的哪些内容不是重点,需要略读,对于长难句和单词的理解则需要承上启下的去推断。

在逻辑阅读中,文字内容不再那么复杂了,但是对大家的逻辑分析能力大大提高了,这也是对同学们学术基本能力的新要求。

gre阅读文章的常见套路主要有:

一、常见四种套路

1、新旧观点;

2、现象和解释;

3、结论与解释;

4、如何问题解决;

就新旧观点而言,文章首先提出大家接收的传统观点,接下来提出与之相反的新观点,然后将新旧观点进行对比,来凸显新观点的优势,指出旧观点的弊端。

就现象和解释而言,首先描述一种自然或社会现象,接下来对现象进行解释,即通过引用有力的、适当的证明去证明提出的论点,当然有些现象需要用严谨的科学实验进行论证,最后得出结论。

就结论与解释而言,首先提出判断句,接下来进行转折,最后得出结论。

就如何问题解决而言,首先提出问题,然后列举解决问题的方法。

GRE长难句练习及解析:性别比例

That sex ratio will be favored which maximizes the number of descendants an individual will have and hence the number of gene copies transmitted. (难度系数5,下同)

译文:那种性别比例能在最大程度上增加一个个体所能拥有的后代数量,并因此能在最大程度上增加所传递到后代身上去的基因复制品的数量。GRE阅读难句训练方法倒装句的介绍!

a本句的正常语序应当是:That sex ratio which maximizes the number of descendnts an individuall will have and hence the number of gene copies transmited will be favored.但是因为主语That sex ratio之后的以which引导的修饰它的定语从句,如果按照以上语序,则有头重脚轻之感。所以原文将此长长的从句倒装成谓语will be favored之后。

b在which引导的从句中,有两处省略:第一处在maximize的第一个宾语the number of descendants that an individuall will have中, an individuall will have是修饰descendants的定语从句,但是,因为descendants在从句中作have的宾语,所以引导词that可以省略。第二处省略 是在第二个the number of 之前,省略了与前面一样的成分that sex ratio which maximizes. And hence在此表示后面的成分作为前面“最大化一个个体的后代的数目的”结果。

意群训练:That sex ratio will be favored which maximizes the number of descendants an individual will have and hence the number of gene copies transmitted.GRE阅读难句训练方法倒装句的介绍!

GRE长难句练习及解析:古代亚马逊人

If one begins by examining why ancients refer to Amazons , it becomes clear that ancient Greek descriptions of such societies were meant not so much to represent observed historical fact –real Amazonian societies – but rather to offer “moral lessons” on the supposed outcome of women's rule in their own society . (4)

如果我们先研究一下为什么古人会提到亚马逊人,下面的一点就变得清晰了,那就是古希腊对于这种社会的庙睡不是太多的被用来表达观察的历史事实——真正的亚麻逊社会的——而是为了对于妇女在其社会中的统治的预期后果提供一种“道德教导”。

难句类型:复杂修饰、插入语、抽象词

解释:有两个词汇需要先解释一下:something be meant to represent是use something to mean的被动语态。mean在这里不是常用的“……的意思是”的意思,而是表示做某事所表达的目的、意图,其英文释义为:to serve or intend to convey, show, or indicate.句中的结构为:something be meant not so much to,,, but rather to, 实际上是把be meant to和not rather 的两个固定搭配套在一起,意思是:不是为了……而是为了……

另外,suppose的意思很抽象,不容易理解。此词既有据信、被认为的意思,也有预期的意思,还有表示贬义的假想的被想当然的意思。

本句的supposed用法极其特殊,在此处的意思,用以上任何一个释义来理解居然都可以成立,既是在说一个预期的社会状态,又是在说一个虚构出来的、本来不存在的社会状态,其用法类似于中文中的一语双关,是文章作者自以为文笔精妙之处。

意群训练:If one begins by examining why ancients refer to Amazons, it becomes clear that ancient Greek descriptions of such societies were meant not so much to represent observed historical fact- real Amazonian societies- but rather to offer“moral lessons” on the supposed outcome of women's rule in their own society.

篇5:gre阅读长文章如何快速解题

gre阅读长文章如何快速解题

gre长阅读“做题速度慢”的解决方案:

多数考生做题速度慢的原因都是一样的,就是花在读原文上的时间太长了。GRE阅读的原文通常又长又难,如果要读懂原文然后凭借印象来做题是需要考生有非常深厚的英文功底的,而这种功底我们绝大多数考生都不具备,所以我们只能用考完题干再定位回原文读懂某个具体的句子来做题。

那么,我们在遇到一篇新的阅读时先读一遍原文是要达到什么目的呢?

做对主旨题和作者态度题;2)关注、标记一些常考考点为定位所用。

故读原文后能达到这两个要求就足够了,如果除达到这两个要求之外又多读了句子,或在某些句子、某些词上多逗留了时间,都是致使做题速度慢花的无用功。

我们在这里先给出一些可以略读的固定内容,大家不妨花一点时间记一下这些非常不重要的东西,以便今后不用在它们上面浪费更多时间。

1、已知大意的具体叙述可以略读,重复、进一步的解释、反之亦然的叙述部分可以略读。

2、目的已知,具体内容可以略读,就是知道了叙述目的,可以略读其内容。

3、作者将要或者已经摒弃的论据、论证可以略读,这样的观点一般都是为后面作者支持的观点做铺垫。

4、一句话的重心如果在后面,前面的可以略读。

GRE阅读真题之OG2

While chocolate was highly esteemed in Mesoamerica, where it originated, its adoption in Europe was initially slow. There is a common belief that Europeans needed to “transform” chocolate to make it appetizing. However, while Spaniards did put sugar, which was unknown to indigenous Americans, into chocolate beverages, this additive was not completely innovative. Mesoamericans were already sweetening chocolate with honey, and the step from honey to sugar—increasingly more available than honey because of expanding sugar plantations in the Americas—is a small one. Likewise, although Spaniards adjusted Mesoamerican recipes by using European spices, the spices chosen suggest an attempt to replicate harder-to-find native flowers. There is no indication the Spaniards deliberately tried to change the original flavor of chocolate.

1. The author of the passage refers to the use of honey primarily to

A. identify the origins of an additive previously untried by Europeans

B. present an example of a product that was unknown to Europeans

C. correct the misapprehension that Mesoamericans used a sweetener that was not available in Europe

D. provide an example of an ingredient that was in the process of being displaced by a substitute

E. explain why the Spanish use of sugar in chocolate was not a sign of a need to transform chocolate

2. Which sentence presents a misconception that the passage challenges?

A. The second (“There is … appetizing”)

B. The third (“However … innovative”)

C. The fourth (“Mesoamericans … one”)

D. The fifth (“Likewise … flowers”)

E. The sixth (“There is … chocolate”)

GRE阅读真题之OG2

In early-twentieth-century England, it was fashionable to claim that only a completely new style of writing could address a world undergoing unprecedented transformation— just as one literary critic recently claimed that only the new “aesthetic of exploratory excess” can address a world under- going well, you know. Yet in early-twentieth century England, T. S. Eliot, a man fascinated by the “presence” of the past, wrote the most innovative poetry of his time. The lesson for today’s literary community seems obvious: a reorientation toward tradition would benefit writers no less than readers. But if our writers and critics indeed respect the novel’s rich tradition (as they claim to), then why do they disdain the urge to tell an exciting story?

1. The author of the passage suggests that present-day readers would particularly benefit from which of the following changes on the part of present-day writers and critics?

A. An increased focus on the importance of engaging the audience in a narrative

B. Modernization of the traditional novelistic elements already familiar to readers

C. Embracing aspects of fiction that are generally peripheral to the interest of readers

D. A greater recognition of how the tradition of the novel has changed over time

E. A better understanding of how certain poets such as Eliot have influenced fiction of the present time

2. In the context of the passage as whole, “address” (lines 3 and 6) is closest in meaning to

A. reveal

B. belie

C. speak to

D. direct attention toward

E. attempt to remediate

阅读剩余 0%
本站所有文章资讯、展示的图片素材等内容均为注册用户上传(部分报媒/平媒内容转载自网络合作媒体),仅供学习参考。 用户通过本站上传、发布的任何内容的知识产权归属用户或原始著作权人所有。如有侵犯您的版权,请联系我们反馈本站将在三个工作日内改正。